Ejött az életemben egy olyan időszak (2018); amikor eldöntöttem, hogy változtatnom kell az életemen, ha minőségi és tartalmas életet akarok élni a hátralevő életem során (minden téren, de főleg az egészség terén). Az idei évtől a kedvenc idézetem ez lett: "AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMI."

Rengetegszer kezdtem bele diétába, illetve fogyókúrába; de eddig egyik sem volt sikeres (vagy valami hiányzott, vagy feladtam, vagy egyszerűen nem sikerült mert .... ki tudja miért). Olyan mértékig fajult el a dolog nálam, hogy 36 évesen a következő dolgok alakultak ki nálam: 160cm 128,4 kg, ami jócskán túlsúly. Jelentősen nehezíti az életemet. Nehéz mozgás (napközben, munkában), hamar elfáradok napközben, ruhákat nehezen találok magamra, illetve nem úgy állnak rajtam, ahogy elvárnám. A baba is nehezen jön össze a párommal, sajnos lombikprogramosok vagyunk. És ez még csak a kezdet. Ha így folytatnám az életem, rohamosan haladnék a korai betegségek (cukorbetegség, magasvérnyomás, szívinfarktus, stb...) és a biztos halál felé (ha sikerülne is babát szülnöm, nem biztos hogy megérném, mire felnőne). Rájöttem, hogy ennél komplexebb dologra van szükségem, ez pedig egy életmódváltás (amibe beletartozik a helyes táplálkozás, aktív mozgás, folyadékbevitel, pihenés, stb...).

Rengeteg kutattam a neten ebben a témában (mozgás, étkezés, receptek, vitaminok, kalória, stb...). Rengeteget tanultam ebben a témakörben, és azt hiszem folyamatosan tanulom a helyes életmód kialakítását, Erről a sok dologról szeretnék majd ezen a blogon írni nektek,